Welke vragen worden er veel gesteld?
-
Hoe kan ik betalen?
De betaling gebeurt steeds aan het einde van de sessie. Dit kan bij voorkeur via de bankapp (QR code) ofwel cash. Voor groepssessies of teambuildings wordt er een factuur opgemaakt.
-
Hoe gaat een traject in zijn werk?
Zowel voor een traject psychologisch begeleiding als voor equicoaching start ik met een intake waarna volgende sessies ingepland kunnen worden. Voor meer info hieromtrent zie uitleg onder tabblad ‘aanbod’.
Voor uitleg omtrent een traject loopbaanbegeleiding: zie uitleg loopbaanbegeleiding onder tabblad ‘aanbod’.
-
Hoef je ervaring te hebben met paarden/ of interesse te hebben in paarden om equicoaching te volgen?
Neen, ik geef alle nodige info die je dient te weten omtrent paarden om de sessies te kunnen volgen mee in de intake. De focus ligt binnen equicoaching ook niet op de omgang met paarden maar wel op jouw hulpvraag en proces en wat de interactie met de paarden jou hierover vertelt. Dus ook als paarden op zich jou niet aanspreken kunnen ze wel een meerwaarde bieden binnen jouw persoonlijk proces.
-
Kan je equicoaching volgen als je angst hebt voor paarden?
Ja, zeker. Indien je angst hebt hou ik rekening met jouw grenzen en zetten we hierin stappen op jouw tempo. Zo hoeven we niet per se meteen bij de paarden maar kunnen we bijvoorbeeld starten met observeren van buiten de weide. Het overwinnen van je angst voor paarden kan ook een metaforisch proces zijn voor het overwinnen van andere angsten waardoor je terwijl je werkt rond je angst voor paarden ook aan de slag bent rond het omgaan met andere angsten.
-
Wordt er op het paard gereden?
Neen, ik bied geen hippotherapie of paardrijlessen aan. Alle sessies gaan door op de grond naast het paard.
-
Gaat equicoaching door in alle weersomstandigheden?
Sessies gaan door bij koud weer en regen tenzij het gaat om heel extreem weer zoals storm, hagel, enzovoort. Er is geen binnenruimte waar er met de paarden kan gewerkt worden, sessies gaan dus steeds buiten door. Bij regenweer wordt de sessie waar mogelijk deels binnen gehouden (bijvoorbeeld het voor-en nagesprek in de gespreksruimte of in de schuilstal werken). In de zomer bij extreme hitte wordt hier rekening mee gehouden door de sessie zo vroeg mogelijk of eerder later op de dag in te plannen of door de inhoud van de sessie aan te passen; indien nodig kan de sessie mogelijks geannuleerd worden. Kleed je dus steeds goed naargelang het weer: kleed je warm genoeg aan, voorzie regenkledij, waterdichte schoenen, water-en winddichte jas, muts, sjaal, handschoenen, voorzie bij warm weer eventueel water, zonnecrème..
!OOK IN DE ZOMER DIEN JE DICHTE SCHOENEN AAN TE HEBBEN TIJDENS DE SESSIE IN KADER VAN VEILIGHEID, SANDALEN OF ANDERE OPEN SCHOENEN ZIJN DUS NIET TOEGESTAAN.!
-
Waarom moet je stevige dichte schoenen dragen?/ Welke schoenen zijn geschikt voor equicoaching?
Er wordt gevraagd om dichte stevige (waterdichte) schoenen te dragen om jouw voeten te beschermen indien een paard bijvoorbeeld op jouw voet zou gaan staan of deze zou schampen. De ondergrond op de weide kan ook oneffen liggen of er kunnen putten zijn, in de herfst en winter kan de weide er ook nat of zelfs deels modderig bij liggen. Een dichte en stevige schoen helpt dan voorkomen dat je uitglijdt, struikelt of bijvoorbeeld je enkel verzwikt en indien waterdicht heb je tijdens de sessie geen last van natte voeten. Geschikte schoenen zijn bv.: (berg)wandelschoenen, (oude)sneakers/sportschoenen, rubber laarzen(zeker in de winter gezien modder, draag dan zeker wel warme kousen), veiligheidsschoenen,… bij voorkeur geen stoffen schoenen die zijn minder stevig en worden ook makkelijk nat. Uiteraard zal een veiligheids- of wandelschoen meer bescherming bieden dan een rubber laars.
Jouw vraag niet gevonden?
Je hebt een vraag, maar hebt deze niet gevonden in de veelgestelde vragen? Geen zorgen, je kan altijd je vragen stellen via telefoon, email of het contactformulier.